ZAGREBAČKA POLICIJA: Uoči Martinja utvrđena 274 prometna prekršaja

Prvog dana provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača uoči Martinja ukupno su utvrđena 274 prometna prekršaja.

Priopćenje PUZ-a prenosimo u nastavku:

“Od ukupnog broja: 85 prekršaj počinili su vozači pod utjecajem alkohola, 49 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, 45 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet zbog nepropisnog korištenja mobitela, sedam prekršaja zbog upravljanja vozilom pod utjecajem doge ili odbijanja testiranja na prisutnost droge u organizmu te je utvrđeno 79 ostalih prekršaja. Sedam je osoba dovedeno na prekršajni sud, a šest je zadržano do otriježnjenja.

Najveće koncentracije alkohola zabilježene su kod 27-godišnjaka koji je upravljao vozilom Rudeškom cestom te mu je obavljenom kontrolom utvrđena koncentracija od 2,21 g/kg alkohola u organizmu i kod 41-godišnjaka koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,33 g/kg, Ulicom Bašćanske ploče na području Novog Zagreba.

Policijski će službenici i narednih dana pojačano nadzirati i sankcionirati prekršaje tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.