ZAGREBAČKA OPORBA: Tomašević proširuje Jakuševac, ne provodi obnovu i podiže cijene

Ususret 20. sjednice Skupštine Grada Zagreba gradska oporba ukazala je na, po njima, problematične točke dnevnog reda. Također, najavili su i uvođenje točke dnevnog reda po hitnom postupku vezano za poslijepotresnu obnovu i otplatu kredita.

Izvor: Media servis​

Nezavisni gradski zastupnik Ivica Lovrić osvrnuo se na Prijedlog zaključka o sklapanju ugovora o korištenju dijela nekretnine na adresi Tišinska ulica 26. Tom točkom Lovrić tvrdi da se potiho uvodi proširenje odlagališta otpada na Jakuševcu.

“U situaciji kada smo imali predizborna obećanja da će se Jakuševac u mandatu ove gradske uprave zatvoriti, znamo da se to ne događa nego se planira ozakoniti proširenje Jakuševca i to odlagalištem građevinskog otpada. Ako dođe do ovoga, čemu ćemo se nadam se oštro usprotiviti, mi ćemo imati dodatno proširenje Jakuševca s deponijem građevinskog otpada, sa svim dodatnim postrojenjima za sljedeća desetljeća.”

Klub zastupnika HDZ-a i HSLS-a najavio je, uz podršku Ivice Lovrića, uvođenje na dnevni red po hitnoj proceduri točku vezano za poslijepotresnu obnovu zgrade Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića i XVIII. gimnazije. Zastupnik HDZ-a Maksimilijan Šimrak:

“Ta zgrada u kojoj se nalaze te dvije škole pretrpjela je ozbiljne štete za vrijeme potresa. Od nosivih zidova do niza oštećenja što je dovelo u pitanje cijelu konstrukciju. Mislim da je vrlo važno da gradonačelnik osvijesti da u slučaju potresa postoji ozbiljna opasnost od urušavanja te škole. Je li gradonačelnik svjestan da izravno svojim ne reagiranjem na tu situaciju dovodi u opasnost sve te ljude koji pohađaju tu školu.”

Nadaju se kako će točka biti uvrštena na dnevni red, a Nenad Predovan iz stranke Rada i solidarnosti nada se da će se na dnevnom redu naći i točka vezana za kredit Zagrebačkog holdinga koji je Gradska skupština odobrila u rujnu prošle godine u iznosu od 240 milijuna eura.

“Samo ove godine na račun povećanja kamate grad Zagreb će morati platiti pet milijuna eura više od proklamiranog. To je ogroman novac. Kamata će sasvim sigurno i dalje rasti. Tko će platiti tako nepromišljeno podignut kredit. Tomašević očekuje da će to platiti građani kroz povećanje cijena. I zato tražimo od gradonačelnika da odgovori koji mu je krizni plan.”

Oporba je također složna kako dnevni red Gradske skupštine ne sadrži nikakve bitne projekte vezane za napredak grada te, kako je najavljeno, poskupljenje vode u Zagrebu potpuno nepotrebno. Sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba na rasporedu je sutra od 9 sati.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!