ZAGREB U BORBI PROTIV DROGE: Čak 7 posto mladih od 15 do 17 godina koristilo neku drogu

Foto: Zagreb.hr
Foto: Zagreb.hr

Alarmantna je činjenica da su u Gradu Zagrebu čak 7 posto mladih, između 15 i 17 godina, koristili neku vrstu droge. Kako bismo radili na uspješnoj prevenciji ovog problema potrebno je poduzeti odgovarajuće mjere na svim društvenim razinama – od obitelji do stručnih institucija stoji među ostalim na Facebook stranici gradonačelnika Zagreba Milana bandića.

Zato je moja ljudska zadaća i moralna obveza, a na tragu projekta Zdravi grad, da podržim ovaj projekt (riječ je o Sporazumu o prevenciji uporabe droga) koji bi u budućnosti trebao postati standard cijeloj Hrvatskoj. Zagreb je uvijek bio i mora biti na čelu kolone koja osigurava ljepšu i zdraviju budućnost mladima našega grada, ali i njihovim obiteljima, zaključio je gradonačelnik Bandić.

Dodao je da je Zagreb premalen grad, a Hrvatska premala zemlja da bi se olako gubili mladi životi.

Dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar je objasnio da su roditelji i članovi obitelji prve osobe koje primjećuju simptome zloporabe opijata te da je razvijen projekt koji će roditeljima omogućiti da Zavodu anonimno dostavljaju sumnjive tvari koje pronalaze u svojim domovima.

Nakon analize u Zavodu, roditelje će se obavješćivati o eventualnoj zloporabi zabranjenih sredstava te će se potom moći javiti u Zavod kako bi besplatno i bez uputnice mogli tražiti pomoć za vlastitu djecu. Više o svemu možete pročitati OVDJE.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/milan.bandic.3/posts/1308216062603863″ bottom=”30″]

Komentiraj