ZAGREB SVE LJEPŠI: Gradonačelnik pustio u rad tri nove fontane – najavio i projekte

milan bandić

Nakon završetka radova na drugoj fazi izgradnje fontana na Ulici Hrvatske bratske zajednice, jučer su u probni rad puštene tri novoizgrađene fontane.

Koliko su koštali radovi i što je sve napravljeno otkrio je pročelnik gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju Dinko Bilić:

“Vrijednost radova je 27 milijuna kuna, ukupna površina je 10.000 m2, postoje sada dva pothodnika, najesen će početi izgradnja još jednog”.

A koliko će koštati održavanja ovih fontana još se ne zna, jer je za to u tijeku javni natječaj, pa u Gradu još čekaju ponude.Fontane je osmislila arhitektica Helena Paver Njirić, a u probni ih je rad, uz pomoć predsjednice uprave Holdinga Ane Stojić Deban i veslača Valenta Sinkovića, pustio gradonačelnik Bandić.

“Hvala Bogu da je sve gotovo i da su ljudi prihvatili. Bio sam šiban od prvog dana. Dvije prekršajne prijave protiv mene, jedne sam oslobođen, i druge ću uskoro. Dva čira sam dobio, ali to je sve malo za zadovoljstvo mojih sugrađana i mene”.

Odmah je najavio i neke buduće projekte: “Već smo okrenuti žičari na Sljemenu, fasadama i tramvaju za Zračnu luku i Goricu”. A nakon ovog probnog puštanja fontana u rad gradonačelnik je početkom rujna najavio svečano otvorenje atraktivnim koncertom: “U 9. mjesecu ćemo održati veliki koncert Prljavog kazališta, a na zimu će biti rapsodija svjetla, vode i glazbe”, prenosi Media servis.