ZAGREB OPEN: Korejac Joo Saehyuk i Japanka Sato Hitomi – pobjednici

Pobjednik Joe Saehvuk (Foto: Hrvatski stolnoteniski savez
Pobjednik Joe Saehyuk (Foto: Hrvatski stolnoteniski savez)

Spustio se zastor na 5. ITTF turnir Challenge serije Zagreb Open. Pet dana vrhunskog stolnog tenisa je iza nas, pet dana vrhunske organizacije jednog takvog respektabilnog natjecanja na kojem su igrali predstavnici 50 zemalja svijeta.

Turnir je ispunio sva očekivanja, kvalitetom je bio najjači dosad, a šlag na sve to je mladi hrvatski reprezentativac Tomislav Pucar koji je osvojio turnir do 21 godine.

Zagrebački turnir sretne ruke je bio i za Korejca Joo Saehyuka nakon što je u finalu pobijedio sunarodnjaka Jung Youngsika sa 4:3. Inače, taj korejski ‘lovac’ od prije je poznat zagrebačkoj publici s obzirom da je svojedobno branio boje Večernjeg lista odnosno današnjeg GSTK Zagreba.

– Imao sam problema dok se nisam zagrijao. Tipično za mene – kasnije će pobjednik Zagreb Opena.
Jung
U ženskoj konkurenciji najbolja Japanka Hitomi Sato nakon što je u finalu svladala sunarodnjakinju Miu Hirano sa 4:1. Da nije bilo njemačko-danskog muškog para Patricka Franziske i Jonathana Grotha finalne borbe na 5. Zagreb Openu bile bi malo otvoreno prvenstvo Azije. Taj dvojac nije se zaustavio na tome već je i osvojio turnir parova. Zanimljivo da im je Zagreb bio prvi zajednički nastup u paru.
– U biti, nije da se mi ne znamo i od ranije. Prije dvije smo godine igrali u istom klubu u Njemačkoj – nakon finala će Nijemac Franziska dok će Danac Groth, isti onaj koji je ‘glave došao’ našem Pucaru na za Danca s(p)retno način, pridodati:

– Mislim da su nam prva dva seta u finalu bili apsolutno nešto najbolje što smo odigrali tijekom cijelog ovog tjedna u Zagrebu.
Korejac Jung Youngsik pamtit će Zagreb kao turnir gdje je igrao dva finala, ali u oba slučaja morao se zadovoljiti srebrnom medaljom.
Turnir je popratio i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, bez čije pomoći bi turnir bilo jako teško organizirati. Ujedno je održao govor u kojem je od publike zatražio pljesak za legendarnog Dragutina Šurbeka.

– Zahvalio bi se vodstvu HSTS-a, direktoru turnira Renati Čengiću te svim vrijednim ljudima koji su još prije pet godina prepoznali značaj i težinu ovog turnira te ga iznijeli na svojim leđima – istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić.

Inače, kao jedna mala posebnost ovog turnira bio je i nastup bivše stolnotenisačice Martine Milošević, sudionice glazbenog showa Voice, koja je otpjevala dvije pjesme između pojedinačnih finala.
Rezultati finala – ženski parovi: Doo Hoi Kem /Lee Ching Ho (HKg) – Jeon Jihee/Yang Haeun (Kor) 3:2 (-3,12,12,-4,9); muški parovi: Franziska/Groth (Nje/Dan) – Jung Younsik/Lee Sangsu (Kor) 3:2 (13,7,-11,-4,9); žene pojedinačno: Sato Hitomi (Jap) – Hirano Miu (Jap) 4:1 (6,-9,6,10,6): muškarci pojedinačno: Jung Younsik (Kor) – Joo Saehyuk (Kor) 3:4 (4,5,-6,-8,6,-11,-7).