ZAGREB JE ŽIVNUO: Brojna atraktivna događanja i manifestacije

Ovog vikenda počinju brojni festivali i događanja u glavnom gradu koje bi bilo šteta propustiti. Ali nije u pitanju samo vikend, ljeto u Zagrebu bit će prepuno manifestacija koje će ponovo izmamiti građane i turiste na ulice.

Izvor: Media servis

Na popularnom Tuđmancu traje Zagreb Beer fest. Ljetno kino zabavljat će okupljene od 16 sati, a potom slijede M.O.R.T. i Vojko V dok će posljednjeg dana u nedjelju nastupiti Nipplepeople, Matija Cvek i Real ABBA Tribute Band. Detaljan raspored možete pronaći na društvenim mrežama festivala, a PR-ovka Zagreb Beer festa Željka Rudar rekla nam je koje sve pive možete okusiti na festivalu.

“Uz tradicionalne izlagače Heineken i Calsberg pivovara, kao izlagači će se ponovno pridružiti i craft proizvođači pive: Devetka, Garden, Zmajsko, Medvedgrad, Griff i mnogi drugi. Svaki od njih će predstaviti svoje stilove, svoje okuse i svoje pivske brendove. Zagreb Beer fest svakako će biti prilika da publika isproba i neke sasvim nove okuse.”

Bundek je i ove godine centar cvjećarstva u Hrvatskoj. Flora Art održava se 56. put, a završnica je ovog vikenda. Uz veliki izbor cvijeća i radionice za odrasle organizatori su pripremili i sadržaj za djecu. Darko Uidl iz Flora Arta za Media servis:

“160 izlagača, ulaz za posjetitelje je besplatan. Imamo dječji kutak koji mi zovemo Flora grad za naše najmlađe sugrađane gdje će biti organizirane igraonice, radionice i čitanje priča. Na neki način ćemo ih educirati o zbrinjavanju otpada, sve u cilju odgoja mladih da nam grad kasnije bude što ljepši i što bolji.”

Paralelno uz Flora Art na Bundeku je počeo i Pop Up By The Lake festival koji traje do trećeg srpnja. Suorganizatorica festivala Iva Peroković:

“Svaki dan će biti, uz samu manifestaciju i popratni sadržaj: razni filmovi, DJ-i, koncerti i akustična glazba. Upartnerili smo se s nekim našim kolegama i partnerima. Bit će instalacije zagrebačkog Muzeja iluzija i radionice za djecu. S ekipom iz Artbottege imat ćemo radionice crtanja na otvorenom.”

Do kraja svibnja na Krešićevim livadama iznad platoa Tuškanac možete uživati u Beats&Bites festivalu. Hannan Redžepagić za Media servis:

“Posjetitelji mogu očekivati zabavni program koji uključuje turnire u beer pongu, beli i pub kvizove. Svaki dan DJ muzički program koji je raspoređen tematski po večerima. Osim toga, street food specijaliteti, super osvježavajući kokteli i općenito dobra atmosfera.”

Food truck festival, ove će se godine održati od 26. svibnja do 12. lipnja na Jarunu. Među ostalima nastupit će tribiute Balašević band i Ljetno Kino. O gastronomskom dijelu festivala rekao nam je organizator Adnan Mehmedović.

“Ove godine u sklopu festivala gostovat će El Toro imamo i specijalno gostovanje Đurine Hiže iz Varaždina. Imamo slavonce Time out di će se moći kušati slavonske kobasice. Imamo Piknik koji dolazi iz dalmacije. Imamo i dvije slatke zone. Jedna je Pri suncu specijalni craft domaći sladoledi i imamo Nadine fritule.”

Muzej suvremene umjetnosti i ovog ljeta nudi bogat program, a koncert otvaranja je zakazan za 30. svibnja. Detaljnije o devetom Ljetu u MSU rekao nam je autor i urednik programa Branko Kostelnik.

“Headlineri su naravno Pussy Riot. Taj društveni kontekst daje nekako na značenju da taj koncert otvara Ljeto u MSU. 4. lipnja skopske legende Mizar, 11. lipnja JR August, 18. lipnja Grše, 25. lipnja Vlado Kreslin i zatvara ljeto Sara Renar 2. srpnja također na platou tobogana MSU-a.”

Uz koncerte, posjetitelji će moći uživati i u ostalim sadržajima koje možete pronaći na internetskim stranicama MSU-a. Pred nama je ljeto puno događaja u glavnom gradu. Na nama je da u njima uživamo.