ZAGREB GRADI NOVI VRTIĆ: Bit će u Odranskom Obrežu – završetak za devet mjeseci

Danas smo otvorili radove na novom dječjem vrtiću u Odranskom Obrežu, za tri odgojne skupine, od čega jedne jasličke, za ukupno 44 djece, Ukupna vrijednost radova iznosi gotovo 15 milijuna kuna, a rok završetka radova je devet mjeseci.

Objavio je to na Facebooku zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, koji u nastavku kaže:

“Ovo je drugi vrtić čiju gradnju smo započeli u zadnjih mjesec i pol dana. U iduće dvije godine izgradit ćemo ih ukupno 13. Značajno ćemo proširiti kapacitete, kako bi u idućim godinama svakom djetetu omogućili upis u gradski vrtić.

Izgradnja ovog vrtića jedan je od ukupno 21 projekta izgradnje i dogradnje vrtića koje smo prijavili za EU fondove iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Ukupna vrijednost im je 555 milijuna kuna bez PDV-a, a sredstva ćemo najvećim dijelom (75%), morati osigurati u gradskom proračunu jer ćemo iz NPOO-a moći sufinancirati samo 131 milijun kuna (oko 25%).

Foto: Facebook

Zato nećemo odustati od izmjene mjere roditelj odgojitelj – taj novac nam treba kako bismo konačno mogli izgraditi dovoljno vrtićkih kapaciteta. Samo jedna godina isplate mjere roditelj odgojitelj (pola milijarde kuna), dovoljna je za gradnju SVIH potrebnih vrtićkih kapaciteta u Zagrebu.

Ne može se istovremeno isplaćivati 500 milijuna kuna godišnje za mjeru roditelj odgojitelj, dok nam za gradnju i dogradnju 21 dječjeg vrtića treba 555 milijuna kuna. Nećemo dozvoliti da na kraju mandata i dalje imamo situaciju da su roditelji nezadovoljni jer ne mogu upisati djecu u vrtić.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!