ZAGONETKE OKO NESTANKA MATEJA: Policija treba odgovoriti na četiri važna pitanja

Potraga za Splićaninom Matejem Perišem, koji je nestao u noći između 30. i 31. prosinca iz kluba „Gotik“ u beogradskoj Beton hali gdje je bio s društvom, traje već sedmi dan.

Nestanak je još uvijek pun nepoznanica, a snimke sigurnosnih kamera na kojima se vidi Periš kako trči po beogradskoj Savamali, otvorila su brojna pitanja na koja MUP još uvijek nije odgovorio, piše Nova.rs.

Tko su mladić i djevojka iz Travničke?

Na snimci sigurnosne kamere jednog lokala u Travničkoj ulici, u blizini zgrade Geozavoda, koja je prije dva dana objavljena u javnosti, vidi se nestali Matej kako trči u pravcu Savske promenade. Nekoliko sekundi kasnije, istom ulicom, samo u suprotnom smjeru protrčavaju nepoznata djevojka i mladić, za kojeg se u prvi mah vjerovalo da je Matej. Ispostavilo se da je ipak riječ o drugoj osobi.

Je li Matej trčao jer je bježao od nekog?

Nakon što su objavljene snimke sigurnosnih kamera na kojima se vidi Matej Periš kako trči po Karađorđevoj i okolnim ulicama, u javnosti se odmah nametnulo pitanje što je uzrok tome. Policija do danas nije isključila nijednu mogućnost, a spekulacije iz dana u dan stvaraju sve veću konfuziju.

Kako je nastala snimka plivača u Savi?

Tko je i zašto pustio snimku osobe koja pliva u Savi zajedno sa snimkama sigurnosnih kamera koje su zaista snimile Mateja u Savamali i na Savskoj promenadi? Do danas nitko nije objasnio gdje i kad je nastala sporna snimka niti kako je završila kao dio dokaznog materijala o nestanku mladog Splićanina.

Gdje su bili policija i komunalci?

Pitanje koje su mnogi postavljaju je gdje je u trenutku dok je Periš trčao Karađorđevom i okolnim ulicama, bila policija koja inače redovito patrolira ovim dijelom grada zbog noćnih klubova. Također se postavlja pitanje gdje su bili pripadnici Komunalne policije koji bi u to vrijeme trebali obilaziti lokale i provjeravati imaju li gosti covid-propusnice, piše Nova.rs.

Po neslužbenim informacijama koje donosi Blic, na snimci se vide dvojica mladića – jedan je Matej Periš koji se pojavljuje na početku snimke, u bijelim tenisicama, a drugi je mladić koji je te noći također nosio samo crnu majicu kratkih rukava, ali ima crne tenisice s bijelim potplatom

Utvrđeno je da drugi mladić nema nikakve veze sa slučajem nestanka Mateja Periša, kao ni osoba u bijelom koja trči pored njega, i da su se slučajno zatekli u Travničkoj ulici nekoliko sekundi nakon što je tuda protrčao mladi Splićanin.