ZADRŽAO NASLOVE: Usik uspio nokautirati Duboisa

Ukrajinski 36-godišnji boksač Oleksandr Usik nokautirao je 25-godišnjeg Britanca Daniela Duboisa u devetoj rundi borbe održane u rasprodanoj Tarczynski Areni u Wroclawu i time zadržao naslove profesionalnog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verzijama WBO, WBA i IBF.

Za Ukrajinca je to bila 21. profesionalna borba u kojoj je stigao do 21. pobjede, a 14. put je slavio nokautom. Daniel Dubois je također bio 21. put u profesionalnom ringu u kojem je drugi put poražen, dok je od svojih 19 pobjeda njih 18 ostvario nokautom, u skladu sa svojim nadimkom “Dynamite”.

Usik je dominirao borbom, njegovi su udarci bili precizni, a već prema običaju prednost je dodatno povećavao pri kraju svake runde. No, početkom pete runde Usik je završio na podu nakon jednog Duboisovog aperkata koji je odsjeo nisko, gotovo u međunožju ukrajinskog boksača.

Sudac u ringu je ocijenio da je to bio nedopušten udarac i zbog toga je Ukrajincu dao pet minuta za oporavak, a Duboisa upozorio da će kod sljedećeg takvog biti diskvalificiran.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!