ZADARSKA ŽUPANIJA: HSP sve aktivniji – imat će kandidata za župana i gradonačelnike

HSP je sve aktivniji u Zadarskoj županiji, a razgovara se intenzivno o pripremama i planovima za nadolazeće lokalne izbore. 

Uvjerenje je kako postoje prepoznatljivi kadrovi koji bi mogli biti kandidati i za župana i za gradonačelnika, a ima i dovoljno članova za kvalitetne izborne liste.

“No još uvijek smo u pregovorima i razgovaramo s potencijalnim koalicijskim partnerima, te ćemo na kraju tog procesa donijeti odluku o načinu izlaska na izbore”, kaže Mate Lukić, povjerenik HSP-a Zadarske županije, te dodaje:

“Raduje nas što je naš rad i trud prepoznat, što uživamo popularnost među građanima, budući da nemamo afera iza sebe, te smo zbog toga poželjni svim opcijama od centra na desno za suradnju.

U završnoj fazi priprema za lokalne izbore, pripremamo osnivanje novih podružnica, a uskoro ćemo imati osnivačke skupštine u Viru, Bibinjama i Posedarju.

Pristupaju nam mnogi kvalitetni kadrovi. HSP-u je tako pristupio Mario Vrselja, hrvatski aktivist manjinske zajednice koji je doselio u Vir, a bio je člana nadzornog odbora HNV-a u Srbiji, te predsjednik Mladeži DSHV-a u Srijemu, sa sjedištem u Srijemskoj Mitrovici i utemeljitelj kulturno znanstvene hrvatske udruge Cro – educa i inicijatora regionalnog  pokreta REKOM-a za Vojvodinu. Također je bio hrvatski elektor u dva mandata.

Sudbina mladog profesora povijesti Marija Vrselje iz Srijemske Mitrovice je najbolji barometar tretmana najvećeg broja Hrvata u Vojvodini i u Srbiji. Dugo je ovaj dugogodišnji politički aktivist hrvatske manjinske zajednice u Srijemu bio na udaru združenih snaga svih ljevičara i desničara u Srbiji.

On sad živi u našoj županiji, na otoku Viru te nam se pridružio. U Bibinjama također očekujemo učlanjenje većeg broja mještana u HSP.

Moramo napomenuti i da je nedavno održana osnivačka skupština HSP-a u Preku poništena radi nepravilnosti u samom ustrojavanju, te će se u ožujku održati nova”