ZABRANJEN ULAZ: Petorica Talijana sletjeli u Rijeku – vraćeni zbog fašističkih majica

Policija je zabranila ulazak u Hrvatsku petorici Talijana. Riječ je o osobama starosti 23, 56, 63, 70 i 74 godine, priopćili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Nastavno na danas objavljena priopćenja o postupanjima policije u Rijeci vezano uz isticanje neprimjerenih stranih zastava i simbola, te privođenje četvorice državljana Italije, izvješćujemo da je policija odbila ulazak u Republiku Hrvatsku petero državljana Italije.

Riječ je o osobama starosti 23, 56, 63, 70 i 74 godine, koji su tijekom dana sletjeli u zračnu luku Rijeka s dva manja zrakoplova. Prilikom granične kontrole, pregledom prtljage kod navedenih osoba pronađeni su predmeti (majice, razglednice i sl.) s neprimjerenim sadržajem povezanim s današnjim privođenjima talijanskih državljana u Rijeci.

Sukladno odredbama Zakona o državljanima država članica Europskog gospodarskog prostora i članovima njihovih obitelji, utvrđeno je da navedenih petero državljana Italije ne ispunjavaju uvjete za ulazak te im je rješenjem odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku”, stoji u priopćenju.

Komentiraj