ZABORAVIO KOSOR, MILINOVIĆA I DRUGE: “Nismo mi iz SDP-a pa da izbacujemo ljude” – kaže Plenković

Premijer Andrek Plenković se nakon sastanka Vladinog Znanstvenog savjeta osvrnuo i na objavu Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) koji traži izbacivanje Gordana Lauca iz Savjeta.

“Nismo mi iz SDP-a pa da izbacujemo ljude”, rekao je Plenković, dodajući da su članovi Savjeta tu za konzultacije te da su u Savjetu na dobrovoljnoj bazi.

Objave Lauca na Facebooku nije htio komentirati.

“Čini mi se da nastoji biti stručan i konstruktivan. Ja niti potpisujem to što on govori niti on govori u ime Vladu. Cijepljenje vas štiti. Kakvo rušenje autoriteta? Da se vi time ne bavite, ne bi o tome nitko govorio. Jako malo ljudi prati sve što činimo, iznenadili bi se. Da prati, bilo bi 90 posto cijepljenih”, pojasnio je Plenković za N1.

Podsjetimo, Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) u utorak je zatražila ostavku Gordana Lauca na mjesto člana Znanstvenog savjeta vlade.

Ostavku su zatražili zbog Laucove jutrošnje objave na Facebooku u kojoj je ustvrdio kako je više od pola viška smrtnosti u Hrvatskoj zbog odgovora na pandemiju, a ne zbog samog virusa.

Kada je govorio o izbacivanju iz SDP-a Plenković je zaboravio na dugačku listu onih koji su izbačeni iz HDZ-a, poput nekadašnje čelnice i premijerke Jadranke Kosor, ministra Darka Milinovića, potpredsjednika Vlade Damira Polančeca… i mnogih drugih.