WHO UPOZORAVA: Veliki broj zaraženih među mlađima – surađuje se s Rusijom na cjepivu protiv COVIDA-19

Svjetska zdravstvena organizacija objavila je kako je posljednjeg mjeseca znanto porastao udio mlađih osoba među zaraženima na globalnoj razini.

Izvor: Media servis

To stvara veći rizik za ranjive skupine stanovništva, odnoso starije i bolesne, posebno u gusto naseljenim područjima sa slabim zdravstvenim uslugama, naglasio je regionalni direktor WHO-a Takeshi Kasai.

“Ljudi u svojim 20-ima, 30-ima i 40-ima sve više šire virus. Mnogi nisu ni svjesni da su zaraženi zbog toga što imaju male ili nikakve simptome. To može rezultirati nesvjesnim prenošenjem virusa na druge. Moramo pojačati mjere kako bi spriječili virus da se kreće unutar osjetljivih skupina”, naglasio je Kasai.

A Socorro Escalante, tehnički službenik i savjetnik za politiku lijekova, potvrdio je da WHO koordinira s Rusijom, koja je ovog mjeseca postala prva zemlja koja je dobila odobrenje za proizvodnju cjepiva protiv COVIDA-19.

U svijetu je dosad registrirano više od 22 milijuna slučajeva zaraze koronavirusom, a preminulo je više od 777.000 ljudi.

Komentiraj