WEBER O POREZNOJ REFORMI: Više puta smo predlagali rasterećenje rada

U tjednu pred nama očekuje se više detalja vezanih uz najavljenu poreznu reformu. Predsjednica HUP-a Irena Weber rekla je kako su više puta predlagali rasterećenje rada, povećanje osobnog odbitka, kao i još neke promjene.

Izvor: Media servis

“Apsolutno je bitno povećati najniža primanja, međutim isto tako je od iznimne važnosti povećati i srednja i viša primanja upravo zato jer se na tim razinama plaće nalaze najobrazovaniji, najambiciozniji zaposlenici. Tu pričamo o liječnicima, inženjerima, djelatnicima u ICT sektoru. To su upravo oni zaposlenici koji rade u industrijama najveće dodane vrijednosti, a to nam je važno da bismo ubrzali gospodarski rast.”

Da je sadašnja Vlada napravila pomake po pitanju rasta plaća u posljednjih sedam godina pohvalio se premijer Andrej Plenković prilikom sudjelovanja na konferenciji povodom pristupanja Hrvatske Europskom stabilizacijskom mehanizmu.

Naglasio je važnost političke stabilnosti, proeuropskog usmjerenja i promišljene ekonomske politike ove Vlade. Premijer je podsjetio kako je Hrvatska jedina država članica koja je istog dana postala i članicom europodručja i schengenskog prostora, a zatim ubrzo i ESM-a. Dodao je koji je cilj tog članstva.

“Njegov je cilj da u ukupnoj arhitekturi institucionalnoj i arhitekturi sigurnosnih mreža pomogne državama kako bi nadvladale financijske krize i održale financijsku stabilnost i prosperitet.”

​Članstvo predstavlja pravo na korištenje dodatnih financijskih instrumenata u slučaju potrebe. Ministar financija Marko Primorac.
“Vjerujem da će Hrvatska u budućnosti ostvariti benefite od pristupanja ovom udruženju, a isto tako se nadam da ESM neće imati posla s nama, odnosno da budem konkretan – nadam se da nećemo biti u potrebi koristiti ovu zaštitu koju nam ovaj mehanizam pruža.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!