VULIN ODGOVORIO PLENKOVIĆU: Mržnja prema Srbima u Hrvatskoj je toliko jaka…

Srpski ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin u četvrtak je odgovorio hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću, koji je između ostalog, kazao kako je srpska optužnica protiv hrvatskih pilota neutemeljena.

“Da Vlada Hrvatske nije već 17 godina odbijala suradnju s tužiteljstvom Bosne i Hercegovine u slučaju granatiranja izbjegličke kolone, pokrenutom 2005. godine, da nije 3. lipnja 2015. godine donijela Zaklјučak kojim nalaže Ministarstvu pravosuđa da odbije pružanje međunarodne pravne pomoći u svim postupcima u vezi s ratnim zločinima protiv njihovih časnika po zahtjevu Bosne i Hercegovine, možda bi Srbija mogla povjerovati da će Hrvatska, ipak, jednom suditi za zločine počinjene nad Srbima”, izjavio je Aleksandar Vulin.

Vulin je istaknuo kako su “zločin na Petrovačkoj cesti počinili državlјani Hrvatske nad državlјanima Hrvatske, a na teritoriju Bosne i Hercegovine”.

“Hrvatska je imala sve razloge i mogućnosti da ubojice srpske djece privede pravdi ili pomogne Bosni i Hercegovini da to ona učini. Imala je Hrvatska sve razloge da sudi zločincima, ali i jedan presudni razlog da to ne napravi. Mržnja prema Srbima u Hrvatskoj je toliko jaka da ni mrtva srpska djeca ne mogu očekivati ni pravdu, ni mir”, poručio je te naglasio kako je očekivati pravdu za Srbe u državi u kojoj se ustašama daju ulice – naivno kao da mislite da će unuci ustaša izginulih pred Stalјingradom biti antifašisti.

“Srbija ima pravo suditi zločincima, a nema prava zaboraviti svoju ubijenu djecu”, stoji u izjavi Aleksandra Vulina, koju je objavio tamošnji MUP.