VUČIĆ PORUČIO NA SKUPU: “Netko vas je natjerao da dođete? Sram ih bilo. Ja sam vaš i uvijek ću biti vaš”

Aleksandar Vučić je na velikom skupu u Beogradu zahvalio svima što su došli i što su uporni u borbi za pristojnu Srbiju. Tražio je od svih da spuste zastave i da se održi minuta šutnje za poginule u školi.

“Najvažnije pitanje koje se čulo koje je postavila majka jedne ubijene djevojčice – čemu smo učili djecu? Hoćemo li ih učiti mržnji ili ljubavi? Hoće li se na ulici vrebati? Rijetko o tome govorimo, večeras sam htio drugačije o tome govoriti i imam nekoliko vijesti”, rekao je Vučić kako javlja N1 i nastavio:

“Kao da su čekali da značajan broj muškaraca s Kosova dođe pa da napadnu. Nismo imali težu i veću krizu. Čim se završi skup, imat ćemo sjednicu Savjeta za nacionalnu sigurnost, govorit ćemo o Kosovu, a bojim se puno toga lošeg. Zato i zbog svega što se dogodilo, jedinstvo je potrebnije nego ikad. Kad smo ujedinjeni, nitko nam ne može ništa. Samo jaka i jedinstvena Srbija može izaći na kraj s problemima. Imamo svakodnevne pritiske, mnogo muka.

Prikupili smo više od 50.000 cijevi, uveli smo policajce u škole, mnogo toga ćemo još morati napraviti. Neki su pokušali zloupotrijebiti tragediju, ne obični ljudi. Svi koji su prethodnih tjedana šetali, najvećim dijelom su pristojni, ali ne cijenim političare koji su zloupotrijebili najveću tragediju našeg naroda. Oni ne zaslužuju poštovanje, ni vaše zvižduke.

Pozivam vas na dijalog, ali prijelaznih vlada neće biti dok sam živ, to vam neću potpisati, vlast će se birati na izborima! Zahvalite što smo ukinuli realityje.

Pred nama je težak period. Znajte da nemamo kud, pritisli su nas lažima i prevarama sa svih strana. Ništa loše nikome nismo učinili. Možemo samo braniti svoju zemlju i čuvati svoj narod. Srbija neće sjediti prekrštenih ruku. Hoćete protjerivati Srbe? Nećete ih protjerati.

11 godina sam vjerno služio državi i narodu. 11 godina sam i na čelu SNS-a, stranke poštenih ljudi, divnih domaćina, ljudi koji su promijenili Srbiju. Ovo je posljednja večer u kojoj se obraćam kao predsjednik SNS-a čiji ću član ostati. Već za Vidovdan krećemo u formiranje pokreta koje sam zamislio kao nešto šire od svih naših stranaka.

Netko vas je natjerao da dođete? Sram ih bilo. Ja sam vaš i uvijek ću biti vaš.”