VUČIĆ NAKON UŽASA U BEOGRADU: Istražit ćemo odgovornost svih – dječak je na psihijatriji

“Danas je jedan od najtežih dana u suvremenoj povijesti naše zemlje. Izražavam sućut obiteljima, roditeljima, braći, sestrama, djedovima i bakama ubijene djece, kao i djeci i obitelji ubijenog radnika osiguranja”, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na početku obraćanja javnosti u povodu strašnog zločina u osnovnoj školi u Beogradu.

“Moramo istražiti uzorke, odgovornost svakog od nas i tražiti rješenje da nam se ovako nešto, ma koliko bilo nepredvidivo i neočekivano, nikada više ne ponovi, ali živimo u takvom svijetu da je moguće. Nisam žurio, nitko nije žurio s izjavama, željeli smo sagledati sve to gdje je sustav pogriješio, sve to gdje leži odgovornost svakog od nas jer djecu roditeljima ne možemo vratiti”, rekao je predsjednik Srbije.

Istaknuo je da će dječak biti smješten u posebnom odjelu Klinike za neuropsihijatriju te da će se istražiti odgovornost svih, prenosi Nova.rs. “Njegov otac je kao vlasnik oružja, koje je očigledno nepropisno držao i čuvao, iako je imao sve dozvole, uhićen. Privedena je i majka”, rekao je Vučić i dodao da je “dužan govoriti o stvarnim uzrocima i odgovornosti zbog mnogo priča i neistina koje se šire društvenim mrežama”.

Vučić je rekao da je dječak u svojoj izjavi pokazao da je planirao sve. “On je to na čudan način objasnio, što ne možete objasniti nikome od onih koji su izgubili svoju djecu. Govore neki o vršnjačkom nasilju i tome da je prijetio bombom ranije. Molim vas, ljudi, ne izmišljajte da je prijetio bombama. On je mislio baciti molotovljeve koktele kako bi spriječio ulaz drugima dok ne završi svoj monstruozni posao. Međutim, uplašio se i zbog toga je odustao od molotovljevog koktela”, rekao je.

Napomenuo je da se zločin dogodio u jednoj od najboljih škola. “Policijski službenici obavili su svoj posao, ne nakon zločina, već prije zločina, bili su na licu mjesta prije početka sata, policajka je obišla školu, razgovarala sa svima, napravila svoj posao, ne rutinski nego profesionalno i u dobroj vjeri, osiguranje je jako dobro uklopljeno u školu. Čovjek koji je ubijen je čak razmjenjivao poruke s dječakom. Bio je dobri duh škole”, dodao je.