VUČIĆ NAKON MASOVNOG UBOJSTVA: Izvršit ćemo potpuno razoružanje i uvesti velike kazne

“Zajedno smo ujedinjeni u boli i tuzi. Ovim ponovljenim masovnim zločinačkim napadom, poslije napada na djecu, a onda nasumičnim napadom na svakoga, tko se slučajno pronašao, ispred kapije, logorske vatre… Ovo je napad na cijelu našu zemlju”m rekao je predsdjednik Srbije, obraćajući se javnosti nakon drugog masovnog ubojstva u Srbiji.

“Veliki narod, a srpski narod i građani Srbije, su velika nacija iako živimo u teritorijalno i brojčanoj zemlji – veliki narodi su uspijevali pronaći rješenja nakon velikih tragedija. Izgubili smo mnogo djece, divnih ljudi”, dodao je.

Kaže da se SAD znao ujediniti nakon tragedije 9/11, kao i u Asutralija u drugim teškim trenutcima. “Poslije ubojstva djece svi smo bili u stanju šoka. I mi koji nam je posao da budemo racionalni i dogovorni, kao zombiji smo hodali 24 sata, ne vjerujući što se dogodilo, tražeći motiv, razlog”, naveo je Vučić, kako javlja N1.

Roditelji su postali zabrinuti i uplašeni, logična posljedica. Roditelj kaže ‘imam dijete, pošaljem ga u školu, moram da radim i očekujem da bude u sigurno’. Onda se pojavi netko tko je psihopata ili vrag i on ubije bez trunke kajanja djecu i čuvara. Kako da umirimo roditelje? Nekoliko je novih mjera”, najavio je.

“Policajci su dosad prije početka i poslije kraja nastave malo porazgovaraju i napuste školu. Tisuću policajaca više ćemo staviti u škole da se roditelji osjećaju sigurno,da pored čuvara da gotovo uvijek postoji policajac”, poručio je.

Vučić je poručio da je ovaj napad teroristički napad. Kaže da su specijalne jedinice imale zadatak da uhite ili neutraliziraju teroristu. “Zlikovac je uhićen i svjetlost bijelog dana više neće vidjeti, iz zatvora izaći neće.”

Mijenjat će se zakon o oružju i streljivo kojim će se pooštriti uvjeti za nošenje i držanje oružja. “Neće ostati više od 30-40 tisuća njih koji će moći zadržati oružje, izvršit ćemo gotovo potpuno razoružanje Srbije”, najavio je, dodajući da će se gotovo dvostruko povećati kazne za one koji imaju nelegalno oružje.

“Što manje cijevi, manje će biti opasnosti po djecu i građane”, dodao je Vučić.

Predsjednik Srbije najavio je niz pooštrenja kazni, a dodao je da se nalaže i MUP-u da pozove one koji imaju ilegalno oružje da ga odmah predaju. Poručio je i da će pronaći ono ilegalno oružje koje ne predaju i da će posljedice za te građane biti “strašne”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!