VUČIĆ HVALIO HRVATSKU: Uvijek je bila ispred nas, oni će i dalje biti bogatiji…

Aleksandar Vučić danas je predložio aktualnu premijerku Anu Brnabić za mandatarku za sastav nove vlade, ali je i sve začudio kada je pohvalio Hrvatsku.

Novinarka Pink televizije spomenula je izjavu Freda Matića., našeg eurozastupnika, koji je rekao da je Hrvatska 50 godina ispred Srbije. “Po čemu je ta zemlja ispred naše zemlje?” pitala je Vučića novinarka.

“Hrvatska je uvijek bila ispred nas što se tiče ekonomskog razvoja, uvijek su u tom dijelu, što bivše Jugoslavije, nekada Austro-Ugarske dok smo mi bili pod Tucima, uvijek su bili razvijeniji i ispred nas. Što se tiče ekonomskog razvoja, ne bih o nekim drugim stvarima. Ne mogu nadoknaditi 200 godina našeg zaostatka, niti to može bilo tko od vas, nije realno za 7 ili 10 godina”, izjavio je Vučić, te nastavio:

“Oni će i dalje biti bogatiji, ali će se smanjivati razlika u plaćama. Danas oni imaju 1100 eura prosječnu plaću, a mi 635. To više nije tri prema jedan. Polako se približavamo. Oni su uspješna zemlja i nema tu neke filozofije. Ali hoće li Srbija brže rasti? Hoće. Hoće li netko zaustaviti Srbiju? Neće. Nažalost, mi nemamo turizam da zarađujemo milijarde, ali imamo svoje, ruke, svoj rad, svoju marljivost, imamo tvornice i investicije. Želim im uspjeh”.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!