VUČETIĆ O IZUMIRUĆIM HRVATIMA: Političko hrvatstvo regrutira snage koje vode prema izumiranju

Podijelite članak

Već dugo se u nas uglavnom samo priča, a malo ili ništa ne radi, na najvećem problemu društva – demografskoj obnovi.

Od prilike do prilike, uglavnom u svezi stjecanja novih političkih bodova, ma kakvi oni bili, o tome progovaraju i genijalci s državnog vrha.

Ali, pomaka nema, iako podaci koji svako malo dolaze govore o pravoj kataklizmu kada je riječ o Hrvatima.

A sada smo uz Litvance i najbrže izumirući narod na svijetu, o čemu se oglasio i filozof Marko Vučetić, saborski zastupnik, koji je upro prstom i u tzv. političko hrvatstvo.

Ovo je njegova objava na Facebooku:

IZUMIRUĆI HRVATI

Litvanci i Hrvati su najbrže izumirući narodi na svijetu. Društvo koje na djelovanje pokreće neprijateljstvo – prema nepoznatom, prema drugima, prema svojima i, konačno, prema sebi – ne može nego nestajati. Kada uništiš nepoznato, druge i svoje, uništio si i sebe, jer života nema bez života s drugima, život nije samoživot, samoživot je odlazak prema smrti.

Politika strahova i neprijateljstva, politika sjećanja na rat i prizivanje novih ratova, nije ništa drugo nego politika likvidacijskog postupka. Upravo tako promatram naše izborne cikluse – biramo članove za likvidacijsku skupštinu. Hrvatstvo koje je motivirano neprijateljstvom, nije hrvatstvo, nego likvidacija hrvatstva.

Hrvati su drugi najbrže izumirući narod na svijetu. Kad Hrvati izumru, nema više kulture sjećanja na hrvatskom jeziku. Hrvatstvo se razvija i brani kulturom, kultura počiva na suživotu i otvorenosti, ali i na sjećanju. Političko hrvatstvo, izraslo na neprijateljstvu i ratu, u funkciji je regrutiranja snaga koje hrvatsko društvo vode prema izumiranju. Srećom, ovog regrutiranja se neće imati tko sjećati.

Komentiraj