VUČETIĆ IMA PORUKU ZA BULJA: Zašto ga je na Tripalove dane priveo Dežulović

Miro Bulj, gradonačelnik Sinja i saborski zastupnik Mosta, pojavio se na 7. Tripalovim danima, da bi demonstrativno i otišao, a sve je iz svog kuta prokomentirao Marko Vučetić, bivši saborski zastupnik i aktualni predsjednik Gradskog vijeća Zadra.

Ovo je njegova objava na Facebooku:

Miro Bulj je došao na 7. Tripalove dane kako bi ih, zbog toga što su godišnju nagradu dodijelili novinaru Borisu Dežuloviću, demonstrativno napustio.

Deželoviću su nagradu dodijelili oni koji su njegov tekst pročitali, a Bulj je i od teksta otišao.

Postoji bitna razlika između onih koji imaju namjeru doći i shvatiti i onih koji ništa ne shvaćaju, pa čak ni besmislenost vlastitog odlaska koji to nije jer mu je prethodio dolazak.

Bulj je zapravo došao zato što mu je Dežulović odredio da dođe. Tako je sa svima kojima figura neprijatelja određuje svrhu djelovanja – da bi nešto napravili, najprije moraju afirmirati neprijatelja.

Zato sam i govorio da je nacionalizam rezerviran za glupane – nacionalisti ne afirmiraju ideju vlastite nacije nego figuru neprijatelja koji je uvijek veći od njih.

Sve u svemu, Dežulović je u Sinju dvostruko afirmiran – od onih koji su mu nagradu dali, ali i od onog koji je morao doći da bi otišao.

Nacionalizam i neprijateljstvo su, kao svaka glupost, osuđeni na odlaske i bijeg. To je naprosto tako.