VRUĆE PRED IZBORE: Tomašević optužio Lovrića da je prijavljivao roditelje, stigao demantij

Platforma Možemo i Zagreb je naš! na konferenciji za medije izvijestila je da imaju saznanja da je pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić DORH-u i MUP-u prekršajno i kazneno, zbog širenja lažnih vijesti, prijavio roditelje koji su zahtijevali da statičari pregledaju škole i objave rezultate pregleda.

Izvor: Media servis

Čelnik platforme Tomislav Tomašević: “Ne samo da je poslao prekršajne i kaznene prijave MUP-u i DORH-u protiv zabrinutih roditelja, nego je poslao prijave i Centru za socijalnu skrb o tome kako ti roditelji odgajaju svoju djecu.

Možete zamisliti kako su se osjećali roditelji kad su ih nazvali iz Centra za socijalnu skrb i zatražili da s njima obave razgovor o tome kako odgajaju svoju djecu.”

Odgovor Lovrića stigao je vrlo brzo. Kaže kako nije prijavio roditelje nego osobe koje su širile lažne vijesti, poput inženjera građevine koji je poslao pismo roditeljima u kojem piše da je Grad raspisao natječaj za obnovu osnovne škole bez projektne dokumentacije. Lovrić tvrdi da to nije istina.

“Mislim da u ovim vremenima kada smo izloženi Covidu-19 i potresu imamo odgovornost za svaku izgovorenu riječ. Zadaća pročelnika i svakog građanina je da tako nešto prijavi.”

Komentiraj