VRKLJAN O CIJENAMA: Vlada progonI poslodavce – Plenković treba povući inspektore

Čelnik Pravedne Hrvatske, Milan Vrkljan, gostovao je na HRT-u i među ostalim govorio o tome hoće li podržati nove ministre i akciji Vlade za povrat cijena na staro. 

– HDZ-u nije potrebna niti jedna ruka izvan njihove parlamentarne većine, mogu birati i smjenjivati ministre bez opozicijskih ruku. Branko Bačić je čovjek s političkim iskustvom, ima autoritet stranke, mislim da je HDZ svjestan da ovako dalje ne može i da se moraju pokrenuti procesi u izgradnji Petrinje i Zagreba. No, Pravedna Hrvatska nema se potrebe puno u sve to uključivati, istaknuo je za HRT Milan Vrkljan.

Kriza i inflacija su pak goruće teme u Hrvatskoj.

– Vlada je pokrenula kampanju sukoba i progona poslodavaca, ljudi koji su u biznisu, mislim da je to loš smjer, pozivam Plenkovića da povuče inspektore u urede, Hrvatska treba ići smjeru olakšavanja posla poslodavcima.

Napraviti novi zakon o plaćama te o platnim razredima. Od 600 do tisuću eura da je jedan platni razred, od tisuću d 1.500 drugi itd, ističe Milan Vrkljan dodajući da treba prepustiti tržištu da radi svoj posao, kako bi Hrvatska profunkcionirala.

– Država isključivo treba raditi na poziciji energetike te po pitanju kruha i mlijeka. Ostalo treba biti tržišno posloženo, kaže Vrkljan.