VRKIĆ O ŠKORI: Utekao je u Ameriku kad je Tuđman došao na vlast

Nakon 27 godina gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić izlazi kao kandidat na parlamentarne izbore, a prihvatio je ponudu Ivana Vrdoljaka da bude na listi HNS-a u 4. izbornoj jedinici.

Tamo bi se, osim njega, Vrdoljaka i Stjepana Čuraja, trebali naći i nezavisni gradonačelnici Belišća, Valpova i Donjeg Miholjca Dinko Burić, Matko Šutalo i Goran Aladić, piše Jutarnji list.

“Idem na izbore. Bit ću na listi, možda i kao nositelj, ali to nije važno. Sa zadovoljstvom sam prihvatio molbu svog prijatelja Ivana Vrdoljaka, a to je samo moj djelomični odgovor na povjerenje koje je HNS imao u mene kada me predložio za gradonačelnika Osijeka. To nije vraćanje duga HNS-u, to je nastavak naše izvrsne suradnje. Konačno, ja sam sudjelovao i u procesu HNS-ova ulaska u koaliciju s HDZ-om na nacionalnoj razini….”. rekao je Vrkić za Jutarnji.

“Istina je da su od toga imali štete, a mislim da ju je imao i HDZ, no Hrvatska je od toga imala koristi i zato to nije bila loša odluka jer su i HDZ i HNS tu zbog Hrvatske. I to je jedan od razloga što sam pristao biti na listi. Želim pridonijeti da oni koji su dosad vladali dobiju još jedan mandat kako bi nastavili s pozitivnim trendovima. Budem li u prilici, glasat ću u Saboru za novi mandat premijera Andreja Plenkovića koji je svoj posao odradio sjajno”.

Vrdoljaka smatra sposobnim čovjekom, iako zbog toga što je napravio nije omiljen. “On je čovjek koji ima budućnost kakvu želim i Hrvatskoj”.

O Miroslavu Škori kao političaru nema dobro mišljenje i kaže: “Šteta je što od jednog dobrog pjevača napravimo lošeg političara. Mi koji smo iz Osijeka znamo da je on utekao u Ameriku u trenutku kada je Franjo Tuđman došao na vlast. Žao mi je što se čovjek koji se nije borio za Hrvatsku u trenutku kada je trebalo, usudi svoj pokret nazvati Domovinski”.