VRIJEDAN VIŠE OD 160 MILIJUNA EURA: Scenic Eclipse II isplovljava iz 3. maja na prvu plovidbu

U brodogradilištu 3. maj u Rijeci luksuzni putnički brod Scenic Eclipse II isplovit će prema Lisabonu u poslijepodnevnim satima gdje će ukrcati svoje prve putnike.

Izvor: Media servis

Na svoju prvu plovidbu kreće nakon porinuća u lipnju prošle godine te gotovo osam mjeseci intenzivnog rada u riječkom 3. maju. Vrijedan više od 160 milijuna eura duljine 168 metara može primiti do 228 putnika, kojima je na raspolaganju čak 200 članova posade.

Svečanosti povodom isplovljavanja kruzera iz brodogradilišta na svoju prvu plovidbu, održanoj u teatru samog broda, nazočili su vlasnik Scenica, australski poslovni čovjek Glen Moroney, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, te drugi uvaženi gosti i poslovni partneri. Premijer je tom prilikom poručio:

“Povjerenje koje smo uspostavili u proteklih nekoliko godina gdje je njegov poduzetnički duh i vizija donio najprije brodogradilištu Uljanik u Puli, a zatim i formalno MKM Jachtsu su još jedan biser u smislu hrvatske brodogradnje. To je ogroman doprinos i hrvatskoj industriji i hrvatskom izvozu, rekao bih – pameti iskustvu i znanju svih vas koji se bavite brodogradnjom u svim aspektima.”

Najnoviji brod u floti vodeće svjetske kompanije za luksuzna kružna putovanja, Scenic grupe, koja se od 2007. bavi i brodogradnjom, u potpunosti je izgrađen u Hrvatskoj, te je u 3. maju bio i prva novogradnja nakon duge četiri godine pauze. Upravljanje izgradnjom ovog luksuznog kruzera vodila je domaća tvrtka MKM Yachts koja je dio Scenicove grupe. Scenic Eclipse II drugi je istraživački kruzer u Scenicovoj floti izgrađen u Hrvatskoj, a svojim izgledom podsjeća na luksuznu megajahtu.