VRIJE U KOTLU HDZ-A: Evo što je Brkić poručio Jandrokoviću i Plenkoviću

Nakon što je predao kandidaturu za potpredsjednika stranke, Milijan Brkić je odgovorio na objede glavnog tajnika Gordana Jandrokovća i izjave Andreja Plenkovića.

“Dok sam ja bio glavni tajnik nisam trebao tri pomoćnika, dok sam ja bio glavni tajnik radio sam samo posao glavnog tajnika, dok sam ja bio glavni tajnik pitajte članstvo na terenu kako je stranka funkcionirala, dok sam ja bio glavni tajnik pogledajte koliko smo pobjeda polučili i kakvi su bili rezultati, a ovo što govori Jandroković, pitajte njega”, rekao je Brkić novinarima.

Opet je podsjetio kako su kao posljedice sadašnjih aktivnosti porazi na dvama izborima.

O tome, kako je izjavio Plenković, da se on 2016. godine zalagao za koaliciju s HNS-om, Brkić kaže: “Osobno sam prvo protiv koalicije s SDP-om i 2016. godine nakon parlamentarnih izbora bio sam protiv koalicije s Mostom i sa HNS-om”, rekao je Brkić, ustvrdivši da je on tada bio bliži HSS-u.

“Od Beljaka i još 4 zastupnika HSS-a sam dobio potpise, osobno sam išao u njihovu središnjicu, za formiranje Vlade i predložio sam užem predsjedništvu da s HSS-om idemo u koaliciju. HSS je prihvatljiv partner, demokršćanska stranka, blisko svjetonazoski i ideološki i ova priča i mantra da sam htio koaliciju s HNS-om, ne znam tko to priča i zašto to govori”, rekao je Brkić.

Novinari su ga upitali znači li to da Andrej Plenković – laže.

“To ste vi rekli da on laže, možda je zaboravio, možda je preopterećen svojim poslom, danas je Stepinčevo i ima priliku ispovjediti te riječi”, rekao je Brkić.