VRDOLJAK VRATIO ANUŠIĆU: Upravo je njegova predsjednica KGK podržala učitelje u njihovim zahtjevima!

“Izjava gospodina Anušića da je prosvjed učitelja inicirao HNS, neistinita je i apsurdna kao i predsjednička kampanja kojoj je on na čelu!”, rekao je čelnik HNS-a Ivan Vrdoljak, odgovarajući na optužbe Ivana Anušića, šefa izbornog stožera Kolinde Grabar Kitarović, kako su HNS i ministrica Divjak inicirali štrajk kako bi si HNS podigao “rejting”.

“Samo da ga podsjetim da je upravo njegova predsjednica KGK podržala učitelje u njihovim zahtjevima! Onda je po Anušicevom razmišljanju i ona inicijatorica štrajka!”, kaže dalje Vrdoljak i nastavlja:

“Jasno mi je da je u stožeru gospodina Anušića zavladao strah od gubitka izbora i zato ovakvim jeftinim politikantstvom želi povećati svoje šanse! HNS i ministrica Divjak nude prijedloge i pokušavaju naći rješenja i motiviraju obje strane da sjednu za pregovarački stol i pronađu rješenja da naša djeca, naši učenici budu pobjednici!

Do sada se gospodin Anušić nije javljao po temi obrazovanja i bolje mu je da tako i ostane! U kriznim vremenima treba prije svega misliti na javni interes i stabilnost države! I zato gospodinu Anušiću i svim poslušnicima i trbuhozborcima iz koalicije preporučujemo da smiruju situaciju i ne izazivaju nemir i svađe!

Deplasirano je i nemoguće da bilo tko politički iskorištava ovaj štrajk, koji je iz borbe za bolje plaće prerastao u opći bunt protiv institucija i zato je opasno na tome loviti sitne političke poene”.