VRDOLJAK NAJAVLJUJE: Pobijedi li u HDZ-u Miro Kovač, HNS izlazi iz Vlade

Ivan Vrdoljak, koji kaže da uskoro napušta mjesto predsjednika HNS-a i da se vraća poduzetništvu u svoj Osijek, komentirao je u razgovoru za Hinu i unutarstranačke izbore u HDZ-u.

“Pratimo što se tamo događa jer je HDZ  važna stranka u Hrvatskoj, no izbjegavamo na bilo koji način u to se uključivati. Ako postoji dio HDZ-a kojem ne smeta suradnja s manjinama, liberalima, koji je proeuropski, napredan i demokršćanske politike, i ako postoji drugi dio HDZ-a kojem smetaju manjine, ljudska prava, liberali, onda sigurno taj drugi nije nama prihvatljiv partner. Mislim da je svima jasno, ako Kovač pobijedi na unutarstranačkim izborima onda, ne samo HNS nego i mnogi drugi više neće imati prostor za suradnju s HDZ-om”.

Znači izlazite iz Vlade? “Mi sigurno nećemo moći surađivati s ljudima koji osporavaju osnovna građanska i ljudska prava i koji pričaju o tome kako je ‘za dom spremni’ tradicionalni hrvatski pozdrav. Izlazak iz Vlade, pobijedi li Miro Kovač, bit će slijed događaja. Svi ćemo to željeti – i mi i oni”.