VRATIO SE SRBIĆ SA SREBROM: Sretan sam što imam takvog trenera koji vjeruje u mene

Tin Srbić vratio se sa srebrnom medaljom sa Svjetskog prvenstva u gimnastici. “Nekako sam najsretniji. Osjećam se kao da sam osvojio prvu medalju u životu”, rekao je po povratku u Zagreb Tin Srbić, srebrni sa Svjetskog prvenstva u Antwerpenu.

Izvor: Media servis

Nova je to velika medalja fantastičnog hrvatskog gimnastičara, sedma velika u karijeri, a treća sa svjetskih smotri. Ovom medaljom izborio je i nastup na Olimpijskim igrama koje će se u Parizu održati iduće godine.

“To mi nije bilo u fokusu. Htio sam ovo prvenstvo odraditi na visokoj razini zbog sebe da pokažem da sam tu i da vrijedim. Sve se slagalo na najbolji mogući način. Sada su tu i druge Olimpijske igre. Treba proći nekoliko dana da se sve slegne. Dobro se osjećam i fizički i psihički i nema razloga da tako i ne nastavim dalje”, rekao je Srbić koji ima dobru koncepciju, jednu od najboljih vježbi na svijetu i tim putem će ići prema Parizu.

Uspio je novi sjajni uspjeh i proslaviti u jednom grčkom restoranu u Antwerpenu. “Vlasnik restorana se malo opustio. Počeo je bacati tanjure i plesati, a puštao je i neke naše pjesme od Heroja ulice i Dinamovih pjesama. Eto, bilo je dosta veselo”, otkrio je Srbić.

U svom četvrtom finalu na Svjetskim prvenstvima Srbić je došao do treće medalje. Aktualni prvak Europe je prije šest godina u Montrealu došao do zlata, a sada ima i drugo srebro do kojeg je došao sa ocjenom 14.700. Zlato je pripalo Japancu Daikiju Hashimotu (15.233), dok je broncu osvojio Kinez Weide Su (14.500). S obzirom da je nastup na Olimpijskim igrama ostvaren Tin Srbić će u idućoj sezoni dozirati nastupe na Svjetskim kupovima.

“Lijepo je da vjeruje više od mene. Sretan sam što imam takvog trenera da toliko vjeruje u mene. Nije da ja nisam vjerovao. Mene je samo bilo više strah mogu li doći opet do te razine”, zaključio je Srbić.