VRATILE SE BRONČANE REPREZENTATIVKE: Karatisti donijeli ukupno nestvarnih 111 medalja!

Hrvatski karate reprezentativci su se s 26. Svjetskog prvenstva koje je održano u Budimpešti vratili s dvije brončane medalje, a osvojile su ih ženska kumite reprezentacija i Daniela Topić u para-karateu u natjecateljskoj kategoriji K22. Brončanu hrvatsku žensku kumite reprezentaciju činile su Sadea Bećirović, Lucija Lesjak, Lea Vukoja i Nikolina Golomboš.

Izvor: Media servis

Nakon fantastičnog niza pobjeda nad Turskom, Belgijom i Marokom u polufinalu su ih zaustavile Španjolke. U borbi za broncu dočekala ih je Mađarska koju su pobijedile bez izgubljenog poena (15:0) i došle do bronce.

“Bilo je dosta teško i zahtjevno, više psihički nego fizički, ali bile smo svjesne svojih kvaliteta i znale smo da možemo dogurati daleko. Nažalost, ostale smo bez finala jer smo izgubile od Španjolki. Dokazale smo da vrijedimo uzevši broncu pred punom Arenom pobijedivši domaću ekipu Mađarske. Ispunile smo svoj cilj”, rekla je reprezentativka Sadea Bećirović u razgovoru za Media servis.

Hrvatsku su u Budimpešti predstavljala i četiri para-karatista. Najuspješnija je bila Daniela Topić koja je osvojila svoju prvu medalju na Svjetskom prvenstvu. U nastupu za broncu u kategoriji K22 bila je bolja (39.1 poen) od Španjolke Andree Marie Matati Perez.

Puno se na ovoj svjetskoj smotri očekivalo od sjajnog borca Anđela Kvesića no on je u jakoj konkurenciji na kraju zauzeo peto mjesto. Predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek iznimno je zadovoljan ostvarenim.

“Naše djevojke nisu prolazile iz meča u meč kroz iglene uši već su ostavile sjajan dojam i nadmoć, posebno u dijelu natjecanja za broncu. Ne da sam sretan već sam ponosan. Hrvatski karate savez i karate kao sport na temelju ovih reprezentativaca ispisao je ove godine jednu od najboljih rezultatskih godina u povijesti Saveza”, rekao je Davor Cipek.

Dosad su sa svjetskih i europskih smotri hrvatski reprezentativci sa seniorskih prvenstava donijeli nestvarnih 111 medalja, a Davor Cipek uvjeren je da će i 112. donijeti netko od onih koji se danas upriličio pred “sedmom silom”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!