VOZE PIJANI: Za vikend 144 pijanih vozača – rekorder sa čak 3,55 g/kg alkohola u krvi

Policijski službenici svih policijskih uprava od 8. do 10. siječnja 2021. godine utvrdili su 2.727 prekršaja vozača, a jednom je izmjerena koncentracija alkohola u količini od čak 3,55 g/kg.

U priopćenju MUP-a se kaže: U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i dr.

Policijski službenici svih policijskih uprava od 8. do 10. siječnja 2021. godine utvrdili su 2.727 prekršaja od čega izdvajamo:

– 144 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, gdje je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 3,55 g/kg izmjerena na području PU primorsko – goranske,

– 1.103 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je na području PU krapinsko – zagorske, 216 km/h,

– 314 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

– 138 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola utvrđen je na području PU splitsko – dalmatinske, 36 takvih prekršaja. Rekorder po broju utvrđenih prekršaja prekomjerne brzine je PU zagrebačka, 169 prekršaja. Sigurnosni pojas najviše nisu koristili vozači na području PU splitsko – dalmatinske, 73 prekršaja. Najveći broj nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje utvrđen je na području PU splitsko – dalmatinske, 29 takvih prekršaja.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola počinili vozači u dobi od 31 do 40 godina (38 takvih prekršaja), kojima je najčešće izmjerena koncentracija alkohola od 0,51-1,00  g/kg, što je i najčešće izmjerena koncentracija tijekom ove akcije.

U nadzoru prometa zatečeno je 11 osoba koje su bili ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. „recidivisti“, a koje su počinile 14 takvih prekršaja

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!