VOZAČI I DALJE PIJU: U Poreču skrivio dvije nesreće – napuhao 3.91 promila

Policijski službenici uhitili su vozača koji je bio pod utjecaje alkohola od 3.91 promila, kaže se u priopćenju PU istarske.

U nastavku priopćenja se kaže: U Poreču su se dogodile dvije prometne nesreće, a izazvao ih je vozač pod utjecajem alkohola.

Naime, 4. studenoga oko 17.25 sati, 49-godišnji vozač upravljao je automobilom, pulske registracijske oznake te se u Ulici Mate Vlašića nije kretao sredinom prometne trake, već je sletio na povišeni pješački otok, gdje je srušio prometni znak.

Nakon što je izazvao prometnu nesreću, vozač se nije zaustavio, nego je nastavio vožnju.  U Ulici Gašpara Kalčića, dolaskom do kružnog raskrižja, izgubio je nadzor nad automobilom zbog neprilagođene brzine kretanja i oštetio dijelove montažnog kružnog toka, nakon čega je automobil zapeo u šljunak i zaustavio se.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je vozač upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 3.91 promila te su ga policijski službenici uhitili i priveli u policijsku postaju.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija protiv vozača podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!