VOZAČ BMW-A IZA REŠETAKA: Istražni zatvor zbog nesreće u kojoj je unesrećio tročlanu obitelj

Ozren Mlinarić (35), vozač BMW-a koji je prouzročio tešku nesreću na naplatnim kućicama u Svetoj Heleni, te teško ozlijedio tročlanu obitelj Dobrenov, ostaje u pritvoru 30 dana.

O svemu se oglasio i DORH, u čijem se propćenju kaže:

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu zaprimilo je kaznenu prijavu nadležne policijske postaje Policijske uprave zagrebačke protiv hrvatskog državljanina (1984.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu

Ovo državno odvjetništvo danas je provelo dokaznu radnju ispitivanja okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno kazneno djelo iz članka 227. stavak 1. i 3. Kaznenog zakona. (15. 7. 2019.).

sveta helena, bmw, prometna

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 11. srpnja 2019. oko 12,43 sati u mjestu Sveta Helena, upravljao osobnim automobilom izlaznom prometnom trakom broj 4 autoceste A4 iz smjera sjevera prema jugu, te postupio protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama na način da je pod utjecajem droga i lijekova kretao se brzinom većom od dopuštene koja je na tom dijelu prometnim znakom ograničena na 50 km/h, te uslijed takvog stanja nesposoban za sigurnu vožnju nije smanjivao brzinu kretanja i nije zaustavio vozilo ispred naplatne postaje autoceste na prometni znak “zabrana prolaska bez zaustavljanja–cestarina” te je u nastavku vožnje prevelikom i nedopuštenom brzinom, ne poduzevši niti jednu radnju kako bi zaustavio svoje vozilo i izbjegao nalet na vozila koja su se usporeno kretala pred naplatnom postajom naletio na vozilo ispred sebe. Osnovano se sumnja da je takvim svojim postupanjem prouzročio prometnu nesreću u kojoj su dvije odrasle osobe i jedno dijete zadobili osobito teške tjelesne ozljede.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1. i 3. Kaznenog zakona.

Ovo je državno odvjetništvo, nakon ispitivanja okrivljenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).