VOLODIMIR ZELINSKI: Mi smo narod koji je u tjedan dana razbio neprijateljske planove

“Svaki okupator treba znati da će naići na žestok otpor Ukrajinaca, takav da će zauvijek pamtiti da nećemo odustati”, rekao je obraćajući se građanima na društvenoj mreži ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

“Mi smo narod koji je u tjedan dana razbio neprijateljske planove. Planovi koji su se gradili godinama su podli, proračunati, s mržnjom prema našoj zemlji, prema našem narodu, prema svakom narodu koji ima dvije stvari: slobodu i srce. Ali mi smo njihov plan zaustavili.”

Naša vojska, naši granični policajci, naša obrana, čak i obični poljoprivrednici svaki dan zarobljavaju rusku vojsku. I svi govore samo jedno – ne znaju zašto su ovdje”, dodaje Zelenski.

“Unatoč tome što ih je deset puta više, moral neprijatelja stalno se pogoršava, sve više okupatora bježi natrag u Rusiju. Od nas, od vas, od svih onih koji tjeraju neprijatelja – koplje, bedra, puške, tenkovi, avioni, helikopteri, sve što puca”, govori ukrajinski predsjednik.

“Potukli smo neprijatelja bez oružja. Iskreno se divim herojskim civilima Konotopa, Baštanke, Energodara, Melitopolja i drugih gradova i sela Ukrajine, koji ne dopuštaju okupatorima napredak. Civili im blokiraju ceste, izlaze ispred neprijateljskih vozila. To je vrlo opasno, ali je isto tako iznimno hrabro”, govori Zelenskij.