VOLODIMIR ZELENSKI: Situacija u Donbasu je izuzetno teška, šesti paket sankcija kasni

Europska unija napokon se dogovorila oko šestog paketa sankcija koji uključuje embargo na rusku naftu. “Nove sankcije stižu sa zakašnjenjem”, poručuje ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski i podsjeća kako je peti paket donesen 8. travnja.

Izvor: Media servis

“Rusija mora platiti još veću cijenu za svoju agresiju. Ključna stavka je, naravno, nafta. Vjerujem da će Europa u potpunosti odustati od ruske nafte i naftnih proizvoda zato što je riječ o europskoj neovisnosti od ruskog “naftnog oružja”. Što se prije napusti ruska nafta, veću dobit će Europa na kraju imati.”

Podsjetimo da je 97. dan rata na istoku Europe. Traju borbe u Severodonjecku, Slovjansku, Černjihivu, Sumiju te Harkivu.

Ukrajinska vojska javlja da su se Rusi povukli iz Mikolajiva, kao i da napreduje kontraofenziva na jugu te da pokušavaju spriječiti daljnje ruske prodore u Donbasu.

“Situacija u Donbasu je izuzetno teška. Ruska vojska pokušava okupiti nadmoćne snage na određenim područjima kako bi izvršili sve veći pritisak na naše branitelje.

U Donbasu je centriran maksimum borbene moći. Severodonjeck, Lisičansk, Bakmut, Advivka, Kurahov, Slovjanks i druga naselja ostaju ključne mete okupatora u ovom smjeru.”