VOLODIMIR ZELENSKI: Rusi više nemaju stratešku snagu i karakter

U svom uobičajenom obraćanju naciji ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski istaknuo je kako je Ukrajina postala pridružena članica posebnog multilateralnog programa NATO-a o tehnološkoj interoperabilnosti.

“Jednostavnije rečeno, radi se o standardima Saveza. Sada Ukrajina ne samo da provodi standarde NATO-a, već također može sudjelovati u razvoju novih standarda. Iskustvo naše vojske, sposobnosti ukrajinskih institucija, IT potencijal naše zemlje – sve će to sada biti ukrajinski doprinos razvoju kolektivne sigurnosti u Europi.”

“Rusija nas je planirala uništiti u tjedan dana, no takozvana druga armija svijeta boji se Ukrajinaca i može nešto učiniti samo na temelju nepreglednih zaliha starog sovjetskog oružja”, istaknuo je Zelenski.

“Nemaju više stratešku snagu, karakter, niti razumiju što rade ovdje na našoj zemlji. Također nemaju ni trunku hrabrosti priznati poraz i povući trupe s ukrajinskog teritorija. Pred nama je zaista težak put. Nažalost, drugačije nije moguće kada štitite svoj dom od terorističkog napada. Ali isto tako je jasno da ono što je pred nama je uspjeh naše države. Ukrajina će se moći obraniti. Ukrajina će se moći sama obnoviti. Ukrajina će moći ispuniti sve svoje vanjskopolitičke ciljeve.”

Podsjetio je kako rusko granatiranje ne prestaje niti jedan dan te da su na udaru Mikolejiv, Harkiv, kao i Donbas.