VOLODIMIR ZELENSKI: Prioritet – držanje situacije na prvoj crti bojišnice pod kontrolom

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je kako je obavljena još jedna zamjena ratnih zarobljenika s Rusima u kojoj je u Ukrajinu vraćena 101 osoba. Većinom su to branitelji Mariupolja.

Izvor: Media servis

Zelenski je dodao kako je tijekom jučerašnjeg raketnog napada na Ukrajinu ispaljeno 36 projektila i bespilotnih letjelica od čega je polovica bila oborena.

“Držanje situacije na prvoj crti bojišnice pod kontrolom i priprema za eventualne korake eskalacije neprijatelja prioritet je za najskoriju budućnost. Napredak s daljnjim oslobađanjem naše zemlje je prioritet koji pažljivo pripremamo.”

Ukrajinske vlasti su objavile detalje ruskog napada na infrastrukturne objekte u Lavovskoj i Kirovogradskoj oblasti. Tri su projektila pogodila kritični infrastrukturni objekt u Lavovskoj oblasti na zapadu Ukrajine, ali nisu precizirali o kakvom se točno objektu radi. U napadu nije bilo ozlijeđenih, ali niz zgrada je uništen i oštećen.

Za kraj dodajmo kako je visoka dužnosnica ruskog ministarstva obrane nađena mrtva nakon što je, objavili su ruski režimski mediji, pala kroz prozor stana u neboderu u Sankt-Peterburgu.

Kako javlja Radio Slobodna Europa, Marina Jankina bila je šefica financija i nabave u odjelu ministarstva obrane zadužena za Zapadni vojni distrikt. Vijest o njezinoj smrti objavljena je samo nekoliko dana nakon što je general Vladimir Makarov, kojeg je nedavno smijenio ruski predsjednik Vladimir Putin, pronađen mrtav nedaleko od Moskve. Ruske vlasti tvrde da se u njegovom slučaju radi o samoubojstvu.