VOLODIMIR ZELENSKI: Naši vojnici koji drže položaje u Donjeckoj regiji jednostavno su heroji

U svom redovitom noćnom obraćanju ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski još je jednom pozvao građane Ukrajine na štednju električne energije.

Izvor: Media servis

“U mnogim gradovima i regijama Ukrajine dolazi do hitnih prekida struje, potrošnja energije mora biti ograničena. Ali svi moramo zapamtiti jednu stvar: potrebna nam je pobjeda nad Rusijom i u energetskoj sferi. Što god neprijatelj učinio, naš zadatak je slomiti njegove planove i zaštititi Ukrajinu. I to nije samo nečija zadaća, ne tiče se samo energetika ili bilo koga drugoga. Svjesna potrošnja energije sada je potrebna svim Ukrajincima.”

Također, opisao je i trenutno stanje na bojišnici.

“Situacija na bojišnici nije pretrpjela bitne promjene. Najžešće borbe su u Donjeckoj oblasti: smjer Bakhmut, Avdiyivka. Ludost ruske komande sada je tamo najvidljivija: iz dana u dan mjesecima tamo tjeraju ljude u smrt, tamo koncentriraju maksimalnu snagu topničkih udara. Svi naši vojnici koji drže položaje u ovim smjerovima u Donjeckoj regiji jednostavno su heroji. Aktivne akcije u drugim pravcima se nastavljaju.”