VOLODIMIR ZELENSKI: Cijena bitke u Donbasu je zastrašujuća

Ruska vojska uništila je sva tri mosta prema Severodonjecku, rekao je guverner Luhanska Serhij Hajdaj.

Izvor: Media servis

S obzirom da je grad zapravo odsječen od ostatka Ukrajine, guverner kaže da su isporuka zaliha i evakuacija civila sada nemogući. Istovremeno, sedam tijela pronađeno je u novoj grobnici kod Buče.

“Rusi su ovdje mučili civile, a zatim su ih pogubili metkom u glavu”, napisao je šef kijevske policije Andrij Nebitov na Facebooku.

Na tom su području krajem ožujka otkrivena tijela više stotina ukrajinskih civila, a Moskva je u više navrata odbacila ove optužbe.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u redovnom noćnom obraćanju osvrnuo se na bitku za Donbas.

“Ljudska cijena ove bitke je za nas vrlo visoka. To je jednostavno zastrašujuće. I svakodnevno skrećemo pozornost našim partnerima na činjenicu da će samo dovoljan broj modernog topništva za Ukrajinu osigurati našu prednost i konačno kraj ruske torture nad ukrajinskim Donbasom.”

U međuvrmenu, glasnogovornik Kremlja Dmitrij peskov obajvio je da je glavni cilj Rusije u njezinoj invaziji na Ukrajinu zaštititi samoproglašene Donjecke i Luganske Narodne Republike.

Dvije odcijepljene regije okupirali su proruski separatisti 2014., iako su ti dijelovi još uvijek pod kontrolom Ukrajine.