VOLODIMIR ZELENSKI: Agresor Rusija mora izgubiti – ništa se ne smije ostaviti osvajačima

Iako Rusi ne prestaju napadati teritorij Ukrajine, čak ni nakon proglašene aneksije četiri regije, Ukrajinci ipak napreduju i oslobađaju teritorije na istoku zemlje.

Izvor: Media servis

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ističe kako je oslobođeno gotovo 2500 četvornih kilometara, a naglašava i kako, nakon održanog referenduma kojim su dijelovi Ukrajine pripojeni Rusiji, svakog dana oslobađaju zemlju i spašavaju ljude od pseudoreferenduma.

“Moramo deokupirati sve zemlje koje ruski okupatori pokušavaju zadržati za sebe. Samo na taj način možemo vratiti punu snagu međunarodnom pravu. Povelja UN-a i cijeli niz ugovora i konvencija na kojima se temelji međunarodni pravni poredak funkcionirat će tek kada okupatori izgube i narodi u svijetu budu zaštićeni od bilo kakvih okupacija.”

Smatra i kako će ovaj rat pokrenuti oslobađanje svega što je Rusija nekada otela.

“Rusija će svojim primjerom pokazati svim potencijalnim agresorima svijeta da je agresivni teroristički rat u naše vrijeme način da se oslabi i neizbježno uništi onaj tko takav rat započne.

Agresor mora izgubiti. Da se ovakvi ratovi ne ponove i da mir zaista bude dugoročan. Ništa se ne smije ostaviti osvajačima”.