VLATKO PREVIŠIĆ: Neću podnijeti zahtjev za umirovljenjem, nema za to ni zakonskih ni moralnih razloga

Vlatko Previšić

U razgovoru za HRT dekan Filozofskog fakulteta Vlatko Previšić otkrio je kako sutra neće podnijeti zahtjev za umirovljenjem.

“Neću sutra podnijeti zahtjev za umirovljenjem. Nema nikakvih zakonskih ni moralnih razloga da to učinim. Nema razloga da svoje razrješenje temeljim na svojoj ostavci ili iz bilo čijih političkih želja i razloga. Tko je to plasirao, to je druga stvar, možda je i to pitanje za Senat”, rekao je za HRT Previšić.

Kaže da je mišljenje Ministarstva o njegovu slučaju samo dolilo ulje na vatru, te dodaje: “To je samo mišljenje koje nema utemeljenje u zakonskim atima. Ako je želio da odluka bude utemeljena na zakonu, onda je ministar trebao donijeti zakonski akt.”

Pozdravlja, kaže, to da se njegovi ugovori o radu dostave Inspektoratu rada. “U ni jednom elementu aneksa ugovora nema ničega što govori o financijskim elementima u mom jednogodišnjem angažmanu na fakultetu”, rekao je Previšić.

Istaknuo je kako se politika ne može provoditi unutar fakulteta, a na pitanje kako će funkcionirati uz otpor dijela studenata, Previšić je rekao da će funkcionirati na temelju zakona i statuta fakulteta.