VLATKA POKOS: Presretna sam zbog pobjede Milanovića – ponosna sam na birače

Vlatka Pokos, naša nekadašnja TV voditeljica ipjevačica, koja živi u Kanadi, izrazila je svoju radost nakon što je na predsjedničkim izborima pobijedio Zoran Milanović.

Pokos se javljala objavama na Instagramu i tijekom kampanje i kritički pisala o Kolindi Grabar-Kitarović.

A sada je svoje zadovoljstvo zbog pobjede Milanovića, uz njegovu fotografiju, podijelila na Instagramu:

“Presretna sam zbog pobjede Zorana Milanovića. Ne sjećam se kad sam posljednji put bila ovako sretna zbog nečije pobjede na izborima. Ponosna sam na hrvatske birače jer su pokazali zrelost. Pokazali su da im je dosta laži, desničarenja, populizma, sramoćenja institucije predsjednika, ustašofilije i totalno nedostojnog ponašanja bivše predsjednice! Bivše, kako to dobro zvuči.

Ukoliko sam svojim objavama i dijeljenjem argumentiranih stavova imalo utjecala na one koji me prate i uvažavaju, hvala im! Ponosna sam na to! Milanović predstavlja slobodoumnu, liberalnu, modernu, europsku Hrvatsku.

Predsjednik nema velike izvršne ovlasti, ali može promijeniti diskurs javne rasprave i djelovati kao korektivni faktor u moralnom smislu. Bit će napadan od desničara i Crkve, kao i do sada ali MOJA HRVATSKA je pokazala da ne želi ići putem ekstremizma i totalne revizije povijesti.

Danas je dobar dan za našu domovinu- HVALA VAM DRAGI MOJI SUGRAĐANI! Ja sam u tuđini, ali moje srce je u domovini”.

 

 

vlatka pokos, faksimil