VLATKA POKOS: Lijepo o Vatrenima i veoma žestoko po Thompsonu

Naša pjevačica i voditeljica na društvenim mrežama ponekad komentira neke društvene događaje, a ovaj je put žestoko kritizirala Marka Perkovića Thompsona.

Na Instagramu je Pokos napisala:

“Doista se divim našoj reprezentaciji i iznimno sam ponosna na njih. Međutim, postoji jedna stvar koja je pogrešna i neprihvatljiva, a neprestano se ponavlja, a to je slavlje uz Thompsona!

To je pjevač koji promovira fašizam i ustaštvo i njegovi nastupi su zabranjeni u civiliziranoj Europi, kao što ga se grozi i svaki pristojan čovjek koji poznaje elementarne činjenice o Drugom svjetskom ratu i mračnom dijelu hrvatske povijesti.

Pjevanje o zločinačkoj tvorevini Herceg-Bosni u kojoj se provodilo etničko čišćenje i otvarali koncentracijski logori za Bošnjake je POGREŠNO i nema nikakve veze s domoljubljem!

Veliki sam domoljub, volim Hrvatsku, ali protiv sam svakog ekstremizma i svojatanja teritorija tuđe zemlje. Nema nikakve razlike između Velikosrba i Velikohrvata, nikakve.

Riječ je o istom zlu! Fašističke simbole, ustaštvo i one koji ga promoviraju treba zabraniti zakonom, a mladim ljudima treba jasno i glasno objasniti da je ustaški pokret bio zlo koje je izvršilo monstruozne zločine i zauvijek obilježilo Hrvatsku.

Stoga, divni naši mladići i muškarci, recite NE fašizmu i pjevajte domoljubne pjesme koje ne promoviraju ustašku ideologiju.

Domovina se voli srcem i istinom, nadasve istinom, a ne promoviranjem zločinaca i izdajica hrvatskog naroda. Ustaše su bili upravo to: ZLOČINCI I IZDAJICE”.