VLASNIK TERETANE KLARIĆ: Jadna je zemlja u kojoj sam ja heroj, ako jesam

“U mom rješenju stoji da imam zabranu rada 30 dana ili do promjene odluke Stožera. Ta odluka vrijedi, dakle, do noćas u ponoć tako da ćemo sutra ujutro otvoriti”, rekao je vlasnik teretane Andrija Klarić, gostujući na N1 televiziji.

Podsjetimo, Andrija Klarić, koji je otvorio svoju teretanu na Trešnjevci u Zagrebu, unatoč mjerama stožera koje to zbog pandemije zabranjuju, bio je priveden i noć proveo na policiji.

“Prvi trening je u 5 i 45. Prije sam radio sa šest ljudi u jednoj dvorani, a sad ću morati samo s tri osobe. Dvorana je predviđena za 12 ljudi. Koji biznis je profitabilan sa 25%? Moja reakcija nije bila samo zbog zatvaranja, nego zbog ustavnog prava na rad”, kaže Klarić za N1..

Na pitanje što misli o tome kako su ga neki tad smatrali herojem zbog otpora koji je pružio, Klarić odgovara:

“Jadna je zemlja u kojoj sam ja heroj ako jesam. Ne mislim da sam učinio nešto posebno, reagirao sam iskreno i s uvjerenjima. I danas je nekima zabranjen rad i pozivam ljude, koji donose odluke, neka sutra sebi isplate 4.000 kuna i neka vide kako je to. Ne mogu biti sretan što je meni dozvoljeno, kako je svim ostalima kojima je i dalje zabranjeno raditi? Uvjeti za nastavak rada svih postoje. Moramo brinuti i o onima koji će stradati od covid politike, a ne samo od covida. Sad se brine o ljudima koji će potencijalno stradati od covida na cijenu onih koji će stradati od covid politike.”

Podsjeća da je vježbanje važno i za psihičko zdravlje: “Stres je jedan od glavnih uzročnika lošeg imuniteta. Ovaj strah nas je učinio prijemljivijima na bolest. Imunitetom se moramo čuvati od virusa.”

Premda se pisalo da je dobio 30.000 kn kazne zbog otvaranja teretane unatoč odluci Stožera, Klarić je rekao da još nema rješenje kolika je kazna.

 

Komentiraj