VLASNIK KAFIĆA PREMIJERU: Ne volim HDZ, uništavate državu, i nisam vaš podanik

Vlasnik kafića Three Monkeys u Rijeci Tomislav Kovačević odgovorio je premijeru Andreju Plenkoviću nakon njegove prozivke na današnjoj pressici.

Tvrdi da nikad nije rekao da je HDZ-ovcima zabranjen ulaz, već da ih ne voli jer 30 godina uništavaju Hrvatsku, a podsjećamo da je objavio status na Facebooku da “članovi, glasači i simpatizeri HDZ-a” u njegov bar nisu dobrodošli.

Plenković je danas rekao da je njegov čin “diskriminacija, rasizam. Što je iduće? Fašizam. To je bit.”

“Neka premijer koji pere novinarku pročita komentare svojih istomišljenika. Neka se spusti malo na zemlju, nisam ja njegov podanik”, kaže Kovačević na sve za Dnevnik.hr, te dodaje da nikad nije ustvrdio da je ulazak u njegov bar HDZ-ovcima zabranjen.

“Naravno da to nikad nisam napisao, taj vrli premijer bi mogao pročitati moje izjave kad govori da su novinari nepripremljeni. Nisam napisao da će nekome biti zabranjeno, nego da ih ne želim blizu. Ali hoće li doći on i njegovi, to nije moja stvar. Kod nas će svaki gost biti profesionalno uslužen”, kaže Kovačević.

“Ovo doživljavam kao pritisak. Okomio se na malog čovjeka iz Rijeke koji je rekao da ne voli članove njegove stranke. E, pa ne volim vas! Trideset godina uništavate ovu državu i ja vas ne volim”, poručuje Kovačević.