VLAHO OREPIĆ: Tema u razgovorima s kancelarkom Merkel su migracije – Orešković se konzultirao sa mnom

Vlaho Orepić

Vlaho Orepić, ministar policije na odlasku, održao je zajedno s kolegama iz MOST-a pressicu u Španskom u Zagrebu, i tom prigodom komentirao neke aktualne političke događaje.

Novinar je zanimalo njegovo mišljenje o stajalištu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja je rekla kako se premijer Tihomir Orešković trebao konzultirati prije današnjeg odlaska u Berlin s njom, oporbenim strankama i sazvati Vijeće za nacionalnu sigurnost.

“Ne, nije trebao”, odgovorio je Orepić. “Zato što nije imao potrebu, on je konzultirao koga je trebao i otišao. Za to je dovoljno politički kulturan. A tko kaže da se nije konzultirao?”.

Orešković je, kaže, prije puta razgovarao s njim, jer su migracije jedna od tema na razgovoru u Berlinu s kancelarkom Angelom Merkel.

“Upoznao sam ga s aktualnom situacijom”, kazao je Orepić. “Mi nadziremo zelenu granicu, nema naznaka proboja sa srpske strane prema Hrvatskoj. U Tovraniku imamo smještajne kapacitete. U ovom trenutku ne postoje pokazatelji da ta migranska kriza može eskalirati u obliku kakva je bila ili u sličnom obliku. Hrvatska je sprema u svim svojim potencijalima”.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!