VLAHO OREPIĆ: Istupam iz Kluba zastupnika Mosta – evo zašto

vlado orepić, sabor

Vlaho Orepić, član Mosta, bivši ministar unutarnjih poslova, u Saboru je rekao kako istupa iz Kluba zastupnika Mosta.

“Ovakav Most koji pri svom djelovanju inzistirana na konfliktnoj politici kad je riječ o djelovanju prema vanka, a unutar sebe ne rješava probleme sužava prostor i mehanizme za realizaciju same ideje Mosta. Zbog toga sam odlučio istupiti iz Kluba zastupnika Mosta”, rekao je Orepić.

Dodao je da već duže vrijeme nastoji potaknuti na profiliranje jasnih političkih ciljeva i organizaciju ali je iscrpio je sve formalne mogućnosti.”Naše društvo nalazi se u zaista složenim i zahtjevnim okolnostima pa nepotrebna konfliktna politika nema prostor i vrijeme i da ju treba zamijeniti, a ideju mosta želi oplemeniti.

“Istupio sam zato što ideju Mosta želim potkrijepiti idejama koje će biti bitne cijelom društvu, a ne samo dijelu njega. To podrazumijeva okupljanje stručnih, samoostvarenih ljudi, koji će objektivno moći ostvariti te političke ciljeve. Nastojat ću u Saboru biti glas takvih samoostvarenih ljudi, koji nisu ideološki opterećeni, kako onih u Mostu, tako onih izvan njega”, naglasio je Vlaho Orepić, prenosi Media servis.

Orepić nije odgovarao na pitanja pa ni ono znači li ovaj potez ostanak u oporbi ili podršku vlasti.

Komentiraj