VLADO ŠOLA IMA NOVI POSAO: Postao izbornik Crne Gore

Izvor: Mediaservis

Vladimir Šola novi je rukometni izbornik Crne Gore.

“Hrvatski stručnjak Vladimir Šola odlukom Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore imenovan je za novog šefa stručnog stožera”, objavio je tamošnji savez na svojoj internet stranici. Mjesto izbornika ostalo je upražnjeno nakon odluke Zorana Roganovića da se povuče po završetku nastupa na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj.

“Zahvalnost predsjedniku Saveza Petru Kapisodi i Upravnom odboru na imenovanju koje doživljavam kao veliku čast. Crna Gora je zemlja koja je dala puno kvalitetnih rukometaša i koja trenutno igra dobar rukomet, a uz to ima sjajnu perspektivu. Zaista je zadovoljstvo raditi u takvim uvjetima.

​Točno za mjesec očekuje nas prvi od dva kvalifikacijskih mečeva protiv Slovenije i bit će teško stvoriti nešto novo za tako kratko vrijeme. Stoga se moram osloniti na ono što je radio dosadašnji izbornik Zoran Roganović, a prethodnih godina je radio zaista sjajan posao. To kažem ne iz kurtoazije, već zaista tako mislim i potrebno je da nastavim tamo gdje je on stao. Naravno, svaki trener daje neki svoj pečat u radu s reprezentacijom pa vjerujem da ću nakon analize što većeg broja utakmica Crne Gore u proteklom periodu, a naročito onog protiv Slovenije na posljednjem Svjetskom prvenstvu, izvući zaključke i spremiti dobru strategiju, kako bi došli do dobrog rezultata u tom dvomeču”, poručio je Šola.