VLADIMIR ŠIŠLJAGIĆ: Pendrek demokracija – kako Kuščević i Glavaš stopiraju novu stranku

Vladimir Šišljagić, ugledni liječnik i predsjednik udruge Snaga Slavonije i Baranje (SSB) uputio je pismo medijima u kojem je prozvao ministra Lovru Kuščevića za opstrukciju osnutka njegove nove političke stranke.

Šišljagić tvrdi kako je to učinjeno temeljem neistinite kaznene prijave predsjednika HDSSB-a i saborskog zastupnika Branimira Glavaša.

Među ostalim Šišljagić u pismu navodi da su prije četiri mjeseca “138 osnivača političke stranke Snaga Slavonije i Baranje” i prijavili i održali osnivačku skupštinu.

Međutim, još uvijek nema registracije stranke iz Ministarstvu uprave, kojem je na čelu Lovro Kuščević.

Napominje kako je osječko Državno odvjetništvo zaprimilo “neistinitu kaznenu prijavu” predsjednika HDSSB-a i saborskog zastupnika te, kako navodi, “podupiratelja HDZ-a” Branimira Glavaša da je osnivačka skupština nelegalna te da je ministar Kuščević, koji je i politički tajnik HDZ-a, “pronašao način do daljnjeg prekinuti postupak registracije nove političke stranke u Slavoniji i Baranji”.

Osnivači stranke, piše Šišljagić, “trpe suludo, besmisleno i sramotno postupanje represivnog aparata” jer ih policija “obilazi jednog po jednog u njihovim domovima, na javnim i radnim mjestima te obavlja obavijesne razgovore”.

Na obavijesnim razgovorima u policiji, kaže, nisu izostali neprimjereni upiti i komentari o političkim stajalištima članova, pa ni konstatacije policijskih službenika da im to “nije trebalo i da su trebali izabrati drugu političku opciju pa ne bi imali ovakvih neugodnosti”.

Šišljagić smatra kako je “politička elita” premijera Andreja Plenkovića takvim metodama, putem represivnog aparata, pokušala u korijenu spriječiti svaki pokušaj političkog okupljanja i djelovanja koje bi moglo razotkriti iluziju o ‘sjajnim’ rezultatima trenutačne vladavine HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera.

pismo šišljagić 1

pismo šišljagić 2

 

Komentiraj