VLADIMIR ŠEKS: U najvećem nacionalnom interesu je da Karamarko odstupi

Podijelite članak

vladimir šeks

HDZ-ov Vladimir Šeks, veteran od kojeg su počinjale mnoge važne akcije i odluke u stranci, danas je jasno poručio da je nacionalni interes da Tomislav Karamarko napusti Vladu.

“Držim da bi bilo u najvećem nacionalnom interesu da Karamarko odstupi”, rekao je Šeks HRT-ovoj novinarki koja je izjavu objavila na Twitteru.

Prema pisanju mnogih medija i izjava, nisu Šeks i Milijan Brkić, Karamarkov zamjenik, koji misle da on mora napustiti Vladu.

Karamarko je s većinom pak odlučio da HDZ pokuša odraditi premijerov opoziv. Cilj im je da to učine prije zakazanog izglasavanja o povjerenju Tomislavu Karamarku u Saboru, na kojemu bi on mogao lako izgubiti potpredsjedničko mjesto. To se treba dogoditi do 18. lipnja.

Pitanje je kako će se i kada opoziv premijera uvrstiti u dnevni red Sabora.

O tome, naime, prvo mora raspraviti Vlada i na taj zahtjev odgovoriti u roku od osam dana.

A primjerice, premijer Orešković ne mora sazvati sjednicu i na taj način odgoditi odluku o vlastitoj sudbini prije odluke o Karamarkovoj.

Ako pak HDZ-u bude bilo toliko stalo da ne raspravlja o Karamarkovoj odgovornosti u Saboru, tada svih 15 ministara može podnijeti ostavku i dovesti do pada Vlade.

Komentiraj